Je hebt 15 seconden..

Bereid je voor op de fotoshoot

Je hebt 15 seconden voor de eerste indruk…

Een vriendin had laatst haar salontafel op Marktplaats gezet. Ze vertelde dat ze dat grondig had aangepakt. Via de website van Marktplaats had ze opgezocht hoe je de beste advertentiefoto’s maakt, want de eerste indruk is het belangrijkst.

Het resultaat? De salontafel was binnen 4 dagen voor een goede prijs opgehaald. Dat zette me aan het denken… Als mensen voor een artikel op Marktplaats moeite doen om er met een advertentiefoto uit te springen, waarom doen ze dat dan niet met hun duurste bezit; hun huis?

Onweerstaanbare fotografie om op te vallen op Funda

Heb jij weleens op Funda naar huizen gekeken? Vast! Dan weet jij dat een eerste indruk heel belangrijk is. Mensen zoeken op woonplaats, buurt, adres en typen dan de vanaf en maximum vraagprijs in. Het grote verleiden is begonnen!

Er wordt gekeken naar de afbeelding van een huis en als die aantrekkelijk wordt gevonden, wordt er op geklikt. Het eerste dat daarna in beeld komt, zijn foto’s. En dat is niet voor niets… Dat is namelijk waar mensen meteen naar willen kijken.

Je hebt 15 seconden om te verleiden

Online kijkers zijn visueel ingesteld; ze scannen foto’s en beslissen binnen 15 seconden of een huis de moeite waard is om verder te bekijken of niet. Je hebt meer invloed op hoe jouw huis overkomt bij online kijkers, dan je misschien denkt. En nu hoor ik je denken… Hoe dan?

Bestel het werkboek: Maak je huis verkoopklaar

Bereid je goed voor op de fotoshoot

Voordat de fotograaf jouw huis vastlegt, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. In mijn werkboek vind je een unieke inlogcode waarmee je zelf een checklist kunt downloaden om de puntjes op de i te zetten voor fotografie. Een tipje van de sluier:

  • Haal de auto van de oprit
  • Zet de vuilcontainers uit het zicht
  • Berg persoonlijke foto’s en verzamelingen (tijdelijk) op
  • Haal het aanrecht zo veel mogelijk leeg
  • Doe de wc-bril naar beneden
  • Maak alle bedden netjes op

Wil je (veel) meer tips? Met de handige checklist “fotografie” die je bij de aankoop van mijn werkboek “Maak je huis verkoopklaar” krijgt, zorg je voor een verpletterende eerste indruk.

Foto’s voor een onweerstaanbare speeddate

Soms worden foto’s van een woning nog door een makelaar gemaakt. Je kunt je voorstellen dat makelaars met andere ogen naar een huis kijken dan bijvoorbeeld een professional. Laat je foto’s maken door een professionele fotograaf die er voor zorgt dat jouw huis de aandacht krijgt op Funda die het verdient.

Een plaatje van een huis verkoopt sneller

De salontafel van mijn vriendin was binnen 4 dagen verkocht én opgehaald. De gemiddelde verkooptijd van een huis in 2017 was 60 dagen (bron: nvm). Hoe fijn zou het zijn als jij met jouw huis dat gemiddelde flink omlaag haalt? Ik gun het je enorm!

Werkboek: Maak je huis verkoopklaar

In het werkboek “Maak je huis verkoopklaar” geef ik praktische handvatten en tips om te zorgen dat jouw huis het huis wordt waar anderen van dromen. Fotografie is daar een belangrijk onderdeel van.

Het werkboek is gemaakt voor mensen die hun huis met succes willen verkopen. Het is bedoeld om huiseigenaren te motiveren en zorg en aandacht te besteden aan de voorbereidingen van de verkoop van hun duurste bezit.

Als je alle stappen volgt, is het eindresultaat een prachtige online presentatie. Met dit werkboek, ligt de verkoop van jouw huis binnen handbereik.

Bestel het werkboek: Maak je huis verkoopklaar

9 Shares